top of page

De voordelen van een energetische massage

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een energetische massage. Maar wat is dit nou precies en wat zijn de voordelen van een energetische massage ten opzichte van een normale lichaamsmassage. In dit blog neem ik je mee in de verschillen en laat ik je inzien waarom in mijn ogen een energetische massage echt een must is voor het herstellen van de rust in je lijf.


Het nemen van een massage is super slim als je merkt dat je niet lekker in je vel zit. Wanneer je je rusteloos voelt, niet stil kan zitten en je voor je gevoel vast zit in een stroom van gedachten, dan is het nodig om weer tot rust te komen.


Wanneer je dit namelijk niet op tijd doet, dan ligt de kans op overspannen worden of zelfs een burn-out krijgen op de loer. En dat wil natuurlijk niemand!


Wil jij je dus weer ontspannen en uitgerust voelen? Dan werkt het nemen van een heerlijke ontspannen massage super op de korte termijn. Wil je alleen voor de lange termijn je uitgerust en ontspannen voelen, dan is het nodig om ook naar je energiehuishouding te kijken. Met een energetische massage ruim je de blokkades in je systeem op naast dat het natuurlijk heerlijk ontspannend is. Zodat je weer uit je hoofd komt en gaat voelen met je lijf, ga jij je hart weer voelen en weet jij welke kant jij op wilt in het leven.


Wat doet een energetische massage?


  • Een energetische massage zorgt ervoor dat jij vanuit je hoofd weer in je lijf zakt. Zodat jij je eigen innerlijke kracht weer gaat voelen.

  • Door de energetische massage ruim je blokkades in je systeem op, zodat je van rusteloos weer rust gaat ervaren.


Bij een energetische massage activeer je de energiestroom in het lichaam. Er wordt gewerkt op de meridianen en de orgaansystemen die daaronder liggen met hun bijbehorende functies en emoties.


Activeren van het zelfhelend vermogen


Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Tijdens een energetische massage ben je heel bewust bezig om mogelijke blokkades, op welk holistisch niveau ook, op te lossen. Dit zodat de energie in het lichaam weer beter gaat stromen. Zowel emoties, gedachten en fysieke pijn, op elke laag wordt gewerkt, zodat alle holistische niveaus weer in balans komen.


Aandacht en intentie


Er wordt gemasseerd met echte aandacht en intentie. De techniek en de hoeveelheid grepen zijn minder belangrijk die worden uitgevoerd. Het gaat erom dat degene die de massage uitvoert echt aanwezig is. Dit vraagt van degene om een goede verbinding met de eigen gevoelswereld. Zodat mocht er iets aandienen en zich openbaren bij jou, dat alles er kan en mag zijn. En dat jij voelt dat iemand er echt voor je is.


Kortom; een energetische massage heeft vele voordelen:


  • Het opruimen van blokkades op alle holistische niveaus

  • Ontspanning van het gehele lichaam

  • Energiestroom in het lichaam weer op gang brengen, daar waar het gestagneerd is

  • Je komt echt uit je hoofd en gaat weer voelen met je lijf

  • Het voelen van de positieve aandacht die gegeven wordt tijdens de massage

  • Je gaat je eigen levensenergie weer voelen


Tijdens mijn traject maak ik veel gebruik van energetische massage. Deze staat dan ook centraal en zorgt weer voor balans op alle holistische niveaus.


Wil jij ook weer in balans komen, uit je hoofd en weer in je lijf? Dan help ik je graag verder.
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page